Mijn recept

Wendy’s Mascarpone-rabarber taart

Maak deze heerlijke taart in ongeveer 20 minuten. Nog 30 minuten wachten en daarna nog 50 minuten in de oven.

Wat heb je nog extra nodig: plasticfolie, gekartelde taartvorm van circa 35 x 11 cm, deegroller.

Ingrediƫnten

Deeg

1 citroen
250 gram zelfrijzend bakmeel
80 gram suiker
150 gram roomboter, op kamertemperatuur
1 ei
Mespuntje zout
Boter om in te vetten
Bloem om te bestuiven

Mascarponevulling

1 vanillestokje
50 gram suiker
160 gram mascarpone
1 ei
50 gram bloem

Garnering

3 eetlepels zelfgemaakte aardbeienjam
3 eetlepels water

RABARBER NATUURLIJK! (een paar stengels)

Bereidingswijze

  1. Deeg:
    Was de citroenen rasp de schil (alleen het geel). Maak een kuiltje in het zelfrijzend bakmeel en meng daarin de suiker, zachte boter, het ei, citroenrasp en zout. Meng beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel erdoor. Duw het deeg plat, verpak het in plastic folie en laat het 30 minuten opstijven in de koelkast.
  2. Vet de taartvorm in. Bestuif het aanrechtblad en het deeg met de bloem en rol het deeg uit. Bekleed de vorm met het deeg en prik de bodem in met een vork.
  3. Mascarponevulling:
    Verwarm de oven voor op 170 C. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng het merg en de suiker door de mascarpone. Roer een voor een de eieren als laatste de bloem erdoor. Schenk de mascarponevulling op het deeg tot net onder de rand van de vorm.
  4. Maak de rabarber schoon en snijd met de dunschiller dunne repen. Steek de reepjes dakpansgewijs in de mascarponevulling.
  5. Bak de taart in de oven in circa 50 minuten goudbruin en gaar en laat hem afkoelen
  6. Garnering:
    Verwarm de aardbeienjam met het water en bestrijk de bovenkant van de taart ermee.

TIP: in plaats van rabarber kun je ook dunne schijfjes appel gebruiken. Strooi er dan voor het bakken een dun laagje suiker met kaneel over. Vervang de aardbeienjam door abrikozenjam.

Eet smakelijk!

Vorige

Zonnescherm geplaatst

Volgende

Neem niet te veel hooi op je vork