Sinds dit seizoen hebben we een aantal nieuwe leden mogen verwelkomen. Een daarvan is Chantal. In dit artikel stelt zij zich voor.
Wie is Chantal?
Ik ben 35 jaar oud en woon samen met mijn vriend Daniel en dwergpapegaaien Limo en Pacho. Ik ben graag bezig met tuinieren, fotograferen en lezen. Ik hoop mijn voorliefde voor tuinieren en (macro)fotografie in te kunnen zetten bij de vereniging. In mijn dagelijkse werk hou ik me bezig met online marketing en hierdoor ben ik ook betrokken geraakt bij de ontwikkeling van de nieuwe website voor de vereniging.
Waarom ben je lid geworden?
Mijn vader Dik is al langere tijd lid van de vereniging. Vanuit mijn vader heb ik de voorliefde voor planten meegekregen. Ik was al veel bezig met bloemen en planten in mijn tuin en binnenshuis met cactussen en vetplanten. Een paar maanden terug vroeg mijn vader of het me niet leuk leek om ook lid te worden. Ik wilde echter klein beginnen en niet zoveel grond bewerken. Daarom ben ik in eerste instantie rustend lid geworden en mag ik op een stukje van mijn vaders moestuin gaan experimenteren. Daarnaast kan ik hem natuurlijk ook helpen, aangezien hij zo’n gigantisch stuk moestuin heeft!
Wat zijn je plannen voor komend seizoen?
Ik wil graag experimenteren met het idee van de vierkante meter moestuin. Een systeem waarin je met een bak van 1.20m x 1.20m, onderverdeeld in stukken van 30 cm x 30 cm, groenten verbouwd. Dit systeem zou moeten zorgen voor tijdbesparing bij het bewerken van de grond (geen spitten nodig) en zorgen voor minder onkruid, omdat je de gewassen erg dicht op elkaar verbouwt. Per gewas is er een vaste hoeveelheid plantjes per vierkant van 30 bij 30. Daarnaast wil ik proberen chilipepers te verbouwen om eigen sambal en sriracha te maken. Gelukkig krijg ik hulp van mijn vader en iedereen op de moestuin, want ik ben een echte beginner.
Wat hoop je te leren bij VTV ’t Klooster?
Ik heb al gezien dat er veel tuinervaring aanwezig is bij de vereniging. Ik heb nog een hoop te leren op alle vlakken, maar ben benieuwd naar tips om slakken op afstand te houden. Recepten voor eigen gemaakte sambal of sriracha zijn ook welkom!